Populära klädstilar

styles

Är du sugen på en ny stil eller en uppdatering av garderoben, men kan inte riktigt sätta fingret på vilken som blir din nya look? Eller gillar du helt enkelt bara att variera ditt uttryck och din stil i klädväg? Hur vi klär oss säger mycket om hur vi vill vara som personer och vad vi vill kommunicera, så det är inte ovanligt att då och då göra ett stilbyte. Nedan har vi listat flera populära och trendiga klädstilar för dig att inspireras av inför dina kommande klädköp.

  • Preppy är stilen för dig som gillar det tidlösa och smakfulla. Stilen präglas av intelligens, New England och överklass och kommer ursprungligen från USA:s nordöstra kust. Tänk högkvalitativt, sportigt, stilrent och solblekta pasteller, så får du en ungefärlig uppfattning. Neckwear.se är en sajt som säljer många schyssta kläder i sann preppystil. Där kan du få en bra uppfattning av vad stilen innebär rent konkret.
  • Hipsterstilen har väl knappast gått någon gått obemärkt förbi. Den har kommit och slagit som en bomb de senaste åren. Hipsters vill gärna vara unika i sitt sätt att klä sig. Lite förenklat handlar det alltså om kläder som inte är intressanta för den stora massan. Typiska hipsterplagg är tajta skjortor med lite kortare ärm än vanliga skjortor om du är man, eller jeans med hög midja om du är tjej. Långa skjortor med V-ringat, tygväskor och bomullshalsdukar är andra exempel som ringar in stilen. Tips – spana in second hand-butiker för den rätta, unika känslan.
  • Punk är en klädstil som aldrig kommer gå ur tiden. Stilen etablerades under 70-talet och går generellt ut på att chocka omgivningen med sina kläder. Punk hör tätt ihop med musik och politik, vilket i klädväg avspeglas i svart, nitar, skinnjackor, dragkedjor och neonfärger. Det fina med punkstilen är att det inte finns några regler, så kombinera alla attribut precis som du vill.
  • Goth är en klädstil som präglas av svarta, kroppsnära kläder. Stilen är generellt mörk, så satsa på svart, mörklila, mörkrött och mörkblått. Goth handlar också mycket om smink och hår, där bleka ansikten, svarta frisyrer och sotade ögon är helt rätt. Precis som punk hör goth ihop med en särskild musikgenre, vilket gör att stilen alltid kommer att vara tidlös.
  • Rock har hängt med ända sedan 1950-talet och har under praktiskt taget hela sin livstid inspirerad modevärlden på ett eller annat sätt. Rock kan därför ses som många olika klädstilar. 50-talslooken är exempelvis ganska långt från 80-talets glamrock när det kommer till kläder och accessoarer. Då rockmusiken inspirerat många andra genrer kan man se en hel del områden där den överlappar andra stilar.
  • Bohemisk stil, också kallad “boho”, är något som inte alltid är så enkelt att beskriva med några korta ord, men många likheter kan göras med hippierörelsen från 1960-70-talen. Moderna plagg som maxiklänningar kommer väldigt nära denna stil, gärna med lite mer exotiskt eller etniskt touch och i ett väldigt miljövänligt naturmaterial. Och med lite handgjorda accessoarer.