Vårmode 2015

4761647-varmodet

För ett par veckor sedan blev år 2014 år 2015 vilket också innebar att ett nytt mode år tog sin början. Just hur modet kommer att te sig år 2015 är något vi tänkte titta lite närmare på här och eftersom våren är här om mindre än ett par månader är det naturligt att fokusera just på hur vårmodet kommer att se ut i år.

Vår innebär vanligtvis en hel del färg och så också i år. De färger som verkligen gäller i år är bland annat vit, beige och ljusgrå. Generellt kan man säga att färgerna blir aningen kallare, men samtidigt mjukare.

I övrigt är det en hel del trender som håller i sig och fortsätter att vara populära. Till exempel så fortsätter v-ringat att vara populärt, likaså tröjor med logotype samt stora och ”over-sized” jackor. Olika former av silverdetaljer samt trenden med vitt från topp till tå håller också i sig.

Alla modesäsonger har ju som bekant sitt eget ”it-plagg” och våren 2015 är inget undantag i detta avseende. Vårens stora inneplagg spås bli den så kallade bootcut-byxan med lite bredare fotvidd á la 60- och 70-tal.

En annan sak som också är utmärkande för vårens mode är att en hel del handlar om miljö och hållbarhet, vilket avspeglar sig i materialen då bomull, linne, ull och silke är populärt på många håll.

En outfit är ju inte helt komplett utan lite snygga accessoarer. Precis som de senaste åren fortsätter trenden med stora accessoarer oavsett om det handlar om väskor eller om smycken.