Ta hand om dina skor

Lika viktigt som vi tar hand om våra kläder och tvättar dessa så är det viktigt att ta hand om våra skor. Det finns alltid en risk att vi struntar i skorna och låter dessa förfalla och det är inte något som bör ske. Ta hand om dina skor lika väl som du tar hand om dig själv och dina kläder.

Om man inte hållit på med så mycket skovård tidigare så kan det vara en bra start att skaffa sig ett skovårdspaket. Hos skolyx.se så hittar vi flera olika paket som kanske kan passa just dig och dina skor. Se till att börja med att ta hand om de skor som du anser vara de finaste skorna som du har i din samling. Om du köper ett par nya skor så ska du naturligtvis redan från dag ett sköta dessa skor enligt skolboken.

Anledningen till varför vi ska ha fler par än ett är att skorna måste få vila mellan användning. Regeln en dag på två dagar av är perfekt. På två dagar så hinner dina skor vila och torka ur ordentligt. Om du dessutom använder dig av skoblock i cederträ så hjälper detta till att torka ur skorna snabbare. Men även hålla formen på dina skor. Skor som vi använder på under höstslasket behöver impregneras för att hålla längre.

Se till att rengöra dina skor regelbundet. Likaväl som vi tvättar våra kläder behöver skor rengöring. Är det läderskor så behöver dessa återfettas och behandlas. Har du skaffat dig ett skovårdspaket så har du allt som du behöver för att sköta om dina skor. Se till att du avsätter tid för att hålla dina skor fräscha och rena så håller de betydligt längre.