Större storlek – klä dig rätt

shutterstock_243142150

För dem med storlek 44 och uppåt kan man behöva ta till lite smarta klädval för att förminska eller förstora vissa partier. 

Snabba klädråd

För dem som vill hitta kläder som passar en större figur ska man satsa på mörka kläder istället för ljusa. Fokusera på större mönster eftersom små mönster på en stor kropp får kroppen att se ännu större ut. Vill man trolla bort en mage ska man ha lite längre tröjor som inte smiter åt. A-formade tröjor är det bästa valet, eller tröjor med volang och extratyg på magen.

Byxorna ska helst vara heltajta eller helraka, satsa inte på bootcut då det kan förstora lår och bak. Heltajta tar fram dina former och helraka trollar bort storleksskillnader mellan lår och vader.

Urringade tröjor ger fokus på byst och hals. Vill man dra fokus från nederdelen är det överdelen som ska ha mer färg och accessoarer.

Sök online

För att hitta kläder som sitter bra är det bättre att gå ut på nätet än att gå till stora kedjebutiker. De större butikerna som egentligen satsar på smalare modeller, har för det mesta väldigt tråkiga och enkla kläder i större modeller. Bättre att söka sig till en specialshop där fokuset ligger på att skapa plagg för den större modellen.