Shopping i Stockholm

stockholm

Vår huvudstad Stockholm är väl ansedd runt om i världen, dels på dess vackra omgivning och pittoreska arkitektur men också för dess shopping. Här kommer lite tips på passande shoppingstråk som går att besöka vid en Stockholms-tripp. 

  • Söder – Götagatan är extra fin och omringas av smågator och en del secondhand-butiker.
  • Gallerian – Gallerior är perfekt om man är på en kort visit och vill få ut så mycket som möjligt på kort tid. Gallerian, Stockholms äldsta galleria, ligger på hamngatan och huserar  44 modebutiker under samma tak. Variationen är stor och chansen (eller kanske risken?) är att du hittar mycket som passar just dig.
  • NK – Är det designshopping du är ute efter är NK ett självklart val. Där finns det mycket som du inte kan hitta på andra ställen. Mycket skandinavisk design i internationell klass.
  • Mood Stockholm – Precis som NK är detta ett alternativ där du kan hitta det lite finare, unika plagg och artiklar du inte kan hitta på andra ställen.
  • Beyond retro – Dessa second hand butiker med extrem retroinriktning finns utplacerade på tre ställen i huvudstaden. Citybutiken går att hitta på Drottninggatan 77 och erbjuder unikt mode till en liten billigare peng än de ovan nämnda shoppingalternativen.

Detta bör ge dig en god start till din shoppingtur. Om tiden finns så går det aldrig att slå att vandra runt helt oplanerat. Då kan man ha turen att hitta de där små guldkornen som turistguiden missat. För få saker känns bättre än att hitta något alldeles själv. Då har man valet att antingen dela med sig av fyndet till sina vänner eller för den delen behålla sin skattkammare helt för sig själv.