Shoppa på loppis

Har man ont om pengar eller är kär i en klädstil som inte är modet just nu, kan man göra riktiga fynd på second hand. 

Här lämnar folk in kläder som de inte längre kan eller vill ha. Många second hand-butiker ägas och styrs av religiösa organisationer som använder en stor del av inkomsten från försäljningen för att hjälpa människor i andra länder.

Second Hand-kläder är alltid tvättade innan de hängs ut i butiken så man behöver inte oroa sig över det. Det som kan vara svårt i större butiker är att hitta sin storlek. Eftersom det är skänkta kläder så finns det inte flera storlekar till de olika modellerna.

Butikerna brukar dela upp kläder efter typ av plagg, inte storlek, så man kan behöva gå runt en stund innan man hittar något man gillar som samtidigt är i ens storlek.

Är man lite händig kan man alltid förstora eller förminska ett plagg med nål och tråd. Lättast är det så klart med symaskin men det går för hand också. Hittar man ett lite dyrare plagg som man verkligen gillar men har fel storlek, kan man lämna in det till en sömmerska.

Tänk på att många äldre kläder har en tendens att vara lite kortare i benen och armarna så testa plaggen ordentligt innan du bestämmer dig för köpa!