Så gör du för att enkelt förnya din outfit

Woman and wooly outfitÄr du sugen på att byta stil men vet inte riktigt hur det ska gå till? Det är vanligt att känna så när hösten gör intåg och behovet av förnyelse är större än vanligt. Det är lätt hänt att hamna i vanor där man oftast varierar mellan ett par olika outfits som fungerar och för all del är snygga, men som blir lite tråkiga i längden. Helt förståeligt!

Men hur gör man då, om man vill förnya sin outfit utan att för den sakens skull slänga allt det gamla och skaffa en ny garderob? Lösningen är enkel och stavas “accessoarer”. Med små medel kan du komma långt och bli helt rätt i höst. Något som effektivt gör stor skillnad för helhetsintrycket är framförallt smycken. Den stora variationen bland smycken som finns, gör att du kan framhäva dig själv med olika stilar beroende på vilka smycken du väljer. Stora smycken ger ett dramatiskt intryck medan mindre, diskreta smycken fungerar utmärkt för att piffa till din outfit till vardags. Genom att välja rätt färg utifrån dina ögon eller din hudton kan du framhäva dina drag ytterligare. Du gör helt rätt i att skaffa lite nya örhängen, halsband och armband i höst. Att investera i nya smycken är ett snabbt, enkelt och relativt prisvärt sätt att ge nytt liv åt dina vanliga outfits.

Andra trick för att piffa till stilen är att börja använda nya väskor och skor. De gör också stor skillnad för den upplevda känslan – en trist outfit kan genast kännas lite festligare med hjälp av nya fräscha skor eller en elegant väska! Har du inte använt hattar eller mössor innan är det också ett hett tips för att förnya outfiten. Satsa på accessoarer i höst och kom ihåg att bara fantasin sätter gränser för din nya stil.

Vill man gå en lite mer extrem väg, kan man börja ändra sin kläder. Genom att klippa och sy (för hand eller på maskin) kan man skapa helt unika plagg. Köp några tröjor och byxor på en loppis som du kan testa på innan du klipper i dina egna kläder. Det finns gott om videos som berättar hur man kan klippa sin t-shirts för att skapa klänningar och läckra linnen. Byxor kan man bleka med blekmedel, färga om med textilsalt och pulver, eller klippa upp och göra om till shorts. Bara fantasin sätter gränser!