Odd Molly

Klädmärket Odd Molly har samlat på sig en stor skara fans sedan starten 2002. Stilen på kläderna kännetecknas genom mycket färg, mönster och detaljer såsom rosetter, volanger och broderier.

Odd Molly står för en välklädd men ändå avslappnad stil. Tyngdpunkten i deras kollektioner ligger på blusar, klänningar och koftor, men utöver dessa designar de också accessoarer. Märkets feminina look i kombination med hög kvalitet har gjort att kläderna hittat in i flertalet garderober och blivit älskade favoritplagg för många.

Billiga återförsäljare

Odd Molly har butiker både i Sverige och lite varstans i resten världen, bland annat i Los Angeles. Märket säljs också i många nätbutiker. I butiker på nätet hittar du ofta plaggen till lägre priser än på stan. Är du sugen på ett nytt Odd Molly-plagg, så kolla gärna på OutletSverige innan du åker till butiken. Sidan hjälper dig att jämföra priserna mellan ett femtiotal nätbutiker och den uppdateras dagligen. På så vis kan du alltid hålla koll på var du hittar de bästa utförsäljningarna och kampanjerna. På din profil kan du lägga till de varumärken som du gillar (till exempel Odd Molly) och sidan meddelar dig när en nätbutik rear ut plagg från det specifika märket.

Historia och kännetäcken

De feminina silhuetterna som kläderna besitter i form av volanger och mjuka färger är enkla att urskilja, och har blivit märkets absolut största kännetecken. Trots detta speglar kläderna fortfarande en tuff look, vilket leder till att kläder därifrån passar såväl äldre som yngre bärare. Namnet Odd Molly kommer från den period som Per Holknekt, en av grundarna, tillbringade som skateproffs i USA. I skate-kretsarna i 80-talets Kalifornien fanns det en tjej vid namn Molly, som stack ut från mängden genom att helt enkelt vara sig själv. Detta mod att stå upp för sin personliga integritet och stil har blivit företaget Odd Mollys filosofi som genomsyrar varje steg inom designen och tillverkningen.