Matcha rätt smycken till kläderna

Våra smycken har en fantastisk förmåga att ge en ny twist på en outfit man använt många gånger tidigare. Men att välja ut rätt smycket är inte alltid så enkelt. Här kommer dock några tips hur man kan tänka när det är dags att välja smycken.

Låt kläderna eller smyckena vara iögonfallande

Att kombinera sina snyggaste kläder med sina snyggaste smycken låter på papper som en fantastisk idé. Men risken är då att man har både kläder och smycken som individuellt kämpar om uppmärksamheten. Kläderna och smyckena borde istället arbeta tillsammans för att skapa en helhet som är mer än summan av beståndsdelarna. Med ett par jeans och en vit t-shirt kan man accessorera mera än med rikligt mönstrade och färggranna kläder.

Tänk även på smyckenas färger

När det är dags att välja kläder för en outfit bör man alltid tänka på hur färgerna fungerar tillsammans. Men detta är inte något man sedan slutar upp helt när det kommer till smyckena. Tar man på sig ett guldhalsband och bär det utanpå en gul blus blir ju resultaten knappas inspirerande. Det finns dock designers som skapar sina smycken i flera olika färger och är därför ett perfekt val för den som gillar att kunna variera sig.

Experimentera för att hitta rätt

I slutändan kommer man dock inte kunna säga vad som passar ihop med vad utan att faktiskt prova det. Teori är något man med andra ord kan komma en bra bit på vägen med, men praktik är det som verkligen kommer att leda en till rätt resultat. Så experimentera på för att hitta det som fungerar absolut bäst tillsammans. Det kan mycket väl vara fallet att kläder och smycken med helt olika stilar kan skapa något väldigt vackert emellanåt. Testar man aldrig får man aldrig veta heller.