Grundkurs i accessoarer

handskar och scarfs

Riktigt bra accessoarer höjer standarden på en outfit något enormt och kan dessutom hålla i en evighet. Material som läder blir bara finare med ålder och andra accessoarer som scarfar utsätts knappt för slitage vilket gör att de kan leva långa liv om de är gjorda av kvalitetsmaterial. 

Scarfs och halsdukar

Ett plagg som både har funktion och stil, här kan du spendera en del pengar och veta att du kommer kunna dra nytta av det länge. I Sverige har vi dessutom ett riktigt praktiskt behov av  värme på vinterhalvåret vilket gör att vi kan och borde köpa lite tjockare eller längre scarf  som verkligen hjälper till på den fronten (det betyder inte att den skall vara för lång heller). Vad sägs om en i kashmir? Lyxigare, mjukare och varmare kan det knappast bli.

Väskor

Här är det läder i olika former som dominerar och inte utan anledning, det betyder dock inte att det inte finns alternativ. I Sverige har Fjällrävens ryggsäck kånken, som först var tänkt till skolbarn, blivit någon av en kultsymbol. Dels på grund av att den med sin hållbara konstruktion klarar sig igenom år efter år av vardagligt bruk. Tyvärr är den egentligen inte så vacker och passar knappast till en lite finare klädstil. I dessa fall är läder nästan alltid inblandat, även om det bara är vissa detaljer som är gjorda i läder.

Läderimitationer är något som många ser ner på men ibland kan vara ett fungerande alternativ. Det man offrar är främst hållbarheten och känslan som man får med riktigt läder. Det man får i utbyte är istället et betydligt lägre pris. Utseendet och designerna i sig kan vara precis lika bra.

Handskar

Precis som en bra scarf kan kvalitetshandskar vara något som verkligen återbetalar sig nu när vintern närmar sig. Precis som på väskfronten så är det läder som är det mer självklara valet men det finns alternativ, även om  det då är lätt att man glider över den diffusa gränsen mellan handske och vante.