Göra egna accessoarer

Vill man spegla sin egen speciella stil är det lättast att göra sin egna accessoarer istället för att kamma igenom hela internet efter en.

Pärlor

Det är inte bara barn som tycker det är kul att leka med pärlor. Det gör många av oss vuxna också. Man behöver inte köpa pärlor från leksaksbutiken, det finns pärlbutiker som säljer i princip samma saker som smyckedesigners använder. Det finns även silver, läder, koppar, mässing och massa andra material som man kan använda sig av.

En enkelt variant att börja med är den japanska armbandstekniken kumihimo där man snurrar trådar runt varandra tills man får ett armband. Se videon nedan för att se hur det går till.

Hårband

Att göra egna hårband är busenkelt. Det är bara ens egen fantasi som sätter gränserna. Man kan ta en gammal stretchtröja som man inte längre använder och klippa ut ett eget band. Stretchmaterial behöver man inte ens sy kanterna på.

Eller så tar man ett par strumpbyxor som redan har gått sönder och klipper till. De har bra stretch men det kan gå trådar. Då kan man ta ett annat tyg runt kanterna och sy fast.

Sedan tar man plastblommor, tygblommor, pärlor, vad du än kan tänka dig att fästa på bandet. Och sedan har du ett eget hårband som inte liknar någon annans!