Så får du dina skor att hålla längre

Att investera mycket pengar i sina skor och sedan inte ta hand om dem är mer eller mindre att slänga pengar i sjön. Många par skor måste kastas bort på tok för tidigt bara för att ägaren inte visste hur de skulle tas hand om på rätt sätt, eller bara inte tog sig tiden att göra det.

Kvalitetsskor förtjänar kvalitetstillbehör

Har du köpt ett par riktigt snygga och dyra skor bör du också se till att skaffa riktigt bra skotillbehör också. På så sätt har du de bästa förutsättningarna för ett par skor som kan hålla en lång tid framöver. Men bara så länge du faktiskt ser till att använda dessa tillbehör också. Och här talar vi då om saker som skoblock, skohorn, skokräm och liknande.

Undvik de vanligaste misstagen

När det kommer till skötseln av skor finns det ett antal misstag som många av oss gör eller åtminstone har gjort. Ett av de första är att helt enkelt använda samma par skor flera dagar i rad. För att återhämta sig helt är det faktiskt bäst att låta ett par skor vila minst en hel dag innan du använder dem igen. Du bör också vara noga med att alltid använda skohorn när du tar på dig skorna. Att försöka forcera ned foten i skon kommer snabbt att skada bakkappan.