Träningsmodet under våren

clothes

Nu har snart all snö smält bort i Sverige och det är officiellt vår överallt. Det bästa sättet att inviga våren är att kolla på vilka träningskläder som kommer på modet. 

Träning har blivit en ny folkrörelse i Sverige, vilket har lett till att träningskläder aldrig har varit så populära som idag. Redan 2014 kunde man konstatera att svenskarna tränade mest i hela EU. Över 70 procent tränar åtminstone en gång i veckan. Vi har fått upp ögonen om vikten av en hälsosam livsstil och detta har påverkat alla aspekter av våra liv: inklusive modet.

Träningskläder är lika accepterat att bära på jobbet som ett par jeans och en t-shirt. Det gör det ännu viktigare att hitta snygga och bekväma träningskläder för att fylla ut garderoben. Det finns många artiklar som guidar dig till rätt skor, hur man väljer skalbyxor och hur vilka nyheter som kommit in från de stora träningsmärkena såsom Adidas och Nike.

Idag finns även träningskläder som har behandlad textil för att förhindra bland annat svettlukt i kläderna. Vilket givetvis är bra om man ska ha dem under en längre period. Polygiene  är en antiluktbehandling tar bort oönskade odörer, vilket också innebär att du inte behöver tvätta dina träningskläder lika ofta, klädernas livslängd ökar, det går åt mindre energi och vatten vilket samtidigt innebär att miljön mår bättre. Det är också snällt mot din hud samtidigt som det förhindrar att bakterier och svamp uppstår i träningskläderna, det vill säga de ämnen som ger upphov till svettlukt.

Generellt sett ser vi att det finns mycket färg och mönster i vårens mode. Capritight i rosa batik eller med blommönster är helt rätt. Sömnlösa kläder fortsätter vara bekväma och populära val. Det är alltid skönt att slippa sömmar som skaver när man ska röra sig en hel dag i kläderna.

Är man inte ett stort fan av pasteller och neonfärger kan man andas ut: det svartvita modet är också med och utgör en snygg kontrast till det färgglada kläderna. Det svartvita kombineras ofta med grafiska mönster och har en lite coolare stil som passar de flesta.

sh_fitness_training_trainer_

Vi ser också att det dyker upp en del meshdetaljer och sportbh:ar med flera snören och band som dekoration. Kläderna dansar mittemellan funktionella träningskläder och modeanpassat. Många använder idag sina sköna yoga kläder som en mer avslappnad och bekväm stil att byta om till när man kommer hem efter jobbet. Vad man värdera mest avgör vart man shoppar: köper man sina kläder i modekedjebutiker kommer träningskläderna att vara lite billigare och mer modeanpassade med träning som extrafunktion. Köper man kläder på en sportbutik kommer man få funktionella kläder som också passar in i dagens mode.

Så det är dags att botanisera bland utbudet på träningskläder oavsett om du tränar regelbundet eller vill använda dessa till vardagsoutfiten.