Shoppa på Internet

Alla har ännu inte upptäckt fördelarna med att kunna handla på Internet. En viktig anledning är givetvis att vanans makt säger åt oss att gå till de fysiska butikerna, känna på varorna, veta att man får dem med sig hem, att man har betalat och att allt därmed är klart.

En annan orsak kan vara att vi fortfarande känner oss osäkra på vad det skulle innebär att handla via nätet. Man kanske är rädd för att göra fel, rädd för att varan inte ska komma eller rädd för att inte kunna reklamera eller byta.

Sanningen är att Internetshoppingen vinner allt större insteg på såväl på den svenska marknaden som internationellt. Många av de stora varuhuskedjorna har egna internetsajter där man kan handla samma varor som i butik.

Den stora fördelen med att handla på Internet är givetvis bekvämligheten. Men allteftersom det blir alltmer populärt desto mer satsar Internetbutikerna på att göra det mer fördelaktigt att handla på nätet.

Även för butikerna själva kan det innebära fördelar. De kan på sikt minska sina fysiska exponeringsytor och de kan effektivare bli av med sina överskottslager. Därmed kan internethandeln också erbjuda lägre priser.

Ur kundens synvinkel uppstår den stora fördelen att hen snabbt kan plöja igenom olika erbjudanden och jämföra villkoren. Det blir i sig en signal till handeln att pressa priserna och att jobba med snabba erbjudanden. Via sidor som rabatterat.nu kan man få tillgång till rabattkoder i ett stort antal internetbutiker avseende kläder, resor, restauranger och så vidare vilket gör att man kan spara pengar.

I tidningen Expressen kan man få bra tips om vad som gäller för att göra trygga och bra köp på nätet. Man kan där till exempel få lära sig att man till och med har returrätt på varor man har köpt från utlandet. Hur många dagar det rör sig om kan variera beroende på säljarens land.