Julens outfit

Julen är en mysig högtid men man vill gärna klä upp sig eftersom det är en speciell dag. 

Vilka är det som kommer?

För att klä sig rätt på julafton kan man först gå över gästlistan. Kommer farmor och farfar så kanske det är en lite mer traditionell klädstil som passar bäst. Hitta en knälång kjol eller klänning och ett par skimrande strumpbyxor. Julafton är en av få högtider då det är okej att ha skor på sig inomhus, men tänk på att kanske klippa ut några möbeltassar och fästa under skon och du tänker ha vassa klackar. Man vill inte ripa golvet, speciellt inte om man är bortbjuden.

Ska man fira med familjen och det finns småbarn som man ska ta hand om kan det vara bra att ha en extra utstyrsel i bagaget. Rätt som det är rinner det sås eller dryck på kläderna.

Mannen har lättar alternativ. Vare sig man åker till farföräldrarna eller ska stanna hemma med familjen passar ett par kostymbyxor med pressveck och en fin skjorta. Vill man vara lite mer proper kan man även bära slips. Tänk på att det brukar vara lite extra varmt inomhus på julafton på grund av all mat, alla människor och de tända ljusen. Bär inte för tjockt material och välj en outfit som passar med eller utan kavajen.

Accessoarerna

Den lilla svarta passar alltid som klänningsval men ser lite tråkig ut om man inte har någonting till. Detsamma gäller för kostymbyxor och skjortan. Det krävs det där lilla extra.

Lägg undan telefonerna under julen. Ni behöver inte veta vad som händer på Facebook just nu och få klänningar har fickor. Men självklart finns det tider att passa: Kalle Anka, maten och julklappsöppningen har sina egna klockslag. Men man behöver inte telefonen för det heller. Det finns fortfarande accessoarer som inte bara är snygga utan även visar tiden! Skaffa en snygg armbandsklocka som går ihop med klädseln istället.

Kvinnan kan kombinera sina kläder med ett bar stora örhängen eller dekorativt halsband. Mixa inte för många metaller med varandra, det förstör helhetsintrycket. Bär antingen guld, silver eller koppar. Sedan kan man ha ett läderarmband tillsammans med en guldring utan att det stör.

Männen kan satsa på de klassiska manschettknapparna. Det finns stilrena och de lite mer humoristiska med Batmansymboler och liknande. Låt fantasin flöda. Förutom en klocka kan ett vacker armband höja upp utstyrseln för honom. Sedan är det alltid fint med ett matchande skärp till byxorna. Satsa på kvalitativt läder som håller länge och kanske ett lite större spänne.