Jakten på unika kläder

klädjakt

Vi vill helst ha en garderob som är lite unik, fylld med kläder som våra närmsta vänner avundas och att få frågan var man hittat sina speciella plagg. I ett masskonsumtionssamhälle är det inte alltid så lätt att stå ut från mängden. Men det finns sätt. 

Dyrare kläder

Gå upp några prisklasser och köpa kläder som kostar lite mer. Medan kompisarna shoppar loss på H&M kan du shoppa på Gucci eller NK. Visst, man kan inte köpa lika många plagg men du får plagg som håller längre. Om plagget har kostat en del kommer man också hålla kvar vid det längre, samt använda det längre. Ett linne på 50 kronor från H&M håller kanske bara en säsong innan man byter, medan ett linne på 400 kronor från en dyrare affär får hänga med i flera år.

Du kan förstås avvakta tills rean början och få lite mer för pengarna. Du kan också söka efter rabattkoder och handla billigare online: rabattkoder kan ge dig rabatt på ett helt köp eller erbjuda fri frakt.

Göra om kläder

Vill du spara in rejält på shoppande så gör du om dina kläder som du redan har. Byt ut blixtlåset på din tröja till knappar, göra hål i jeansen, dekorera med nitar och läder för en ännu tuffare skinnjacka och så vidare. Har du en symaskin kan du gå ännu längre och ändra passform, längd och storlek på dina plagg för ett annorlunda utseende.

Du kan också trycka på t-shirts för att få dem mer i din smak. Trycka ditt favoritcitat på en tröja och se hur många som fattar det, eller en bild som speglar din stil och dina intressen.

Hitta begagnat

Också ett lite billigare alternativ. Kläder som gått ur mode för flera årtionden sedan har en tendens att komma tillbaka. Redan nu har vi återfått en del av 70-talsmodet med utsvängda byxor. Kläder som finns på second hand kan ibland vara “one of a kind” och dina kompisar får vara utan. Man kan dock behöva korrigera passformen om man inte vill ha stora axelvaddar på sin snygga kavaj eller byxor som går upp ovanför navel. Men det är ju en del av charmen också: att du får återbruka kläder samt ha möjligheten att vara lite kreativ.