Att shoppa träningskläder

shutterstock_199308482

Har du bestämt dig för att infria det där nyårslöftet om ett hälsosamt liv eller är du redan en gymråtta? Oavsett vilket kommer det vara aktuellt att shoppa träningskläder!

Är du helt ny i träningsvärlden kan nya kläder bidra till motivationen i början och har du tränat ett tag kan det vara dags att uppdatera garderoben med lite nytt och fräscht. Träningskläder har en tendens att slitas ut ganska fort på grund av att man använder samma kläder mer frekvent än vardagskläder och därmed också tvättar dem oftare vilket sliter på fibrerna i kläderna.

Ställ höga krav på dina träningskläder – de ska vara både snygga, sitta skönt och fungera rent funktionsmässigt, det vill säga inga onda sömmar, obehagliga material eller slappa resårer och dålig passform. Tänk på att välja träningskläder som andas, vilket innebär material som polyester eller polyamid. Dessa material har låg vattenupptagning och transporterar istället bort fukten vilket gör att kläderna varken skrynklar eller krymper. Bomull binder fukt, så undvik det.

Bra träningskläder är lämpade mot en viss sport eller rörelse. Därför ska man köpa ett par löparshorts när man ska jogga istället för vanliga shorts. Löparshorts sitter tajt mot kroppen och gör det lättare att springa. Detsamma ska man ha en uppsättning för varje årstid: du ska ha tunnare och lättare plagg för sommaren och våren och tjockare, fodrade plagg för vinter och sen höst. Däremellan kan man använda sig vindjackor, skaljackor och underställ för att kontrollera värmen bättre.

Köp gärna dina träningskläder på ett ställe som riktat in sig på just träning och kan erbjuda rätt kläder utifrån den sport eller träningsform du sysslar med. På sportamore.se hittar du många olika sorts träningskläder som håller både kvalitet och design, och utbudet erbjuder något för flera olika sporter.

Tänk också på att tvätta dina träningskläder utan sköljmedel eftersom det försämrar förmågan att transportera bort fukten i funktionskläderna. Skulle det råka hända är det dock ingen fara, tvätta plagget som vanligt utan sköljmedel så fungerar plagget som det ska igen.

Slutligen – snåla inte med dina träningskläder, att investera i dem är att investera i din hälsa och för många ökar motivationen när man har snygga träningskläder på sig som man trivs i. Det är också ett utmärkt tillfälle att klä dig i lite färg och annorlunda mönster. Bara fantasin sätter gränser!

workout clothes_278512748