Accessoarerna gör mannen

suit_

I dag är det lika viktigt för killar som tjejer att klä sig med stilrena accessoarer som lyfter fram den outfit man valt för dagen. Tidigare var det mest slipsen, slipsnålen och manschetterna som räknades som de manliga accessoarerna men nu finns det så mycket mer. 

Slipsen, nålen och manchetterna är givetvis fortfarande viktiga för stilen, man kan kalla dem för garderobens hörnstenar då det alltid finns något passande för alla tillfällen. Idag kan man gärna lägga till några snygga armband som matchar kavajen eller om man hellre föredrar den lite mer “casual” stilen. Använd också gärna stilrena eller färgglada näsdukar att stoppa i bröstfickan på kavajen.

Till vardags eller fest

Till ytterrocken kan man gärna köpa några snygga halsdukar i säsongens färger och man får inte glömma handskar i fin kvalitét. Till festligare tillfällen som exempelvis nyårsafton kan man kombinera skjorta och kavaj med en silkesscarf och matchande fluga för att göra ett stilrent och klassisk intryck på gästerna. Glöm inte här att även plocka fram manchettknapparna och den matchande näsduken i bröstfickan som förstärker intrycket och helhetsbilden.

Lär dig knyta rätt

Det finns olika sätt att vika näsduken på, olika stilar att använda för att knyta slipsen och det kanske inte är så lätt att knyta en fluga första gången men misströsta inte, det finns många olika sidor på internet med information om detta. Så botanisera bland de olika accessoarer som finns och kombinera dem med stil.